covergirl



Snygga Kristen Stewart pryder Allure's novemeber omslag.
Har haft min sista lektion för dagen, tänkte försöka vara lite effektiv innan jag drar hemmåt. Vet dock inte riktigt hur det kommer gå eftersom magen min kurrar så folk omkring mig tittar. Vill ha ett glas oboy, en äggmacka, fruktsallad med yoghurt, en stor fet kopp te, mosad avokado med vitlök i, spaghetti med köttfärssås YOUNAMEIT. Mat helt enkelt. Nej ju får det räcka, dregglar ju ner hela min fina trench-dress. Talk to you in a while.

Klicka på play för guds skull


Hahah jag må vara världens största tönt men vet ni vad? Jag bryr mig inte, för jag blir så stört glad när jag lyssnar på Mcfly, bara sitter och ler. Alla bekymmer blir som bortblåsta och jag bara njuter av livet! Nu vet ni det och JA jag har extra anteckningsblock att låna ut för er som behöver. Jaha ni hörde inte, men då säger jag det igen - JAG ÄLSKAR McFLY.

Trendy in Trench/Celine

/


Cred till Victor som fattat hur snyggt och stilrent det är med Trenchcoat! Kanske är den mest använda jackan någonsin, Trenchen, är fortfarande lika modern och tredig som alltid. Den finns i tusentals utföranden och i oändliga färgkomibantioner OCH här är mina favorit modeller. De två nedersta kommer från Celine's spring 2010 collection och är något utöver det vanliga, modellen till vänster liknar en jag själv har i garderoben som jag konstigt nog inte använt än! Den högra är lite mer edgy och ger en lite tuffare look än den klassiska. Funderar ni på att köpa en ny jacka i vinter så tycker jag absolut att ni ska satsa på en trench, classy och användbar både under höst & vår!

L.A.M.B





L.A.M.B spring 2010 collection, är Gwen Stefanis egna märke som efter sju år på marknaden är lika eftertraktat som när det kom. Själv tycker jag hon lyckats bäst av alla kändisar som startat egna märken och gillar faktumet att hon INTE satte sitt eget namn som brand name. I vårkollektionen syns afrika-inspirerade inslag blandat med lite rock chic edge. Harembyxan, one shoulder och draperade klänningar. MEGA snyggt och Stefani har än en gång visat att hon med råge kan stå upp emot de världsetablerade Gucci, Balenciaga m.fl.

tatto inspiration



Har länge velat tatuera mig och går och funderar på vad jag ska märka mig med. Älskar Angelina Jolie's tatuering på skulderbladet, lutar åt att jag placerar min där eller i nacken och nedåt. Vill även ha en bakom örat, på foten och på insidan av vristen. Som ni förstår kommer det bli några stycken i slutändan. Kolla in symbolen ovan, Cursed is the man who lives life blindly, gillar budskapet och tycker den är apcool som mixar en massa olika symboler i en.


Budskap: Eternal life, Placering: Bakom örat


AUM; Budskap: Skapande, bevarande och upplösning av världsbilden. Buddistisk symbol, Placering: Insida vrist

Backstage Victoria's Secret






Den berömda visningen gick ju av stapeln för några dagar sen och självklart beundrar jag modellernas välsvarvade kroppar. Tyvärr finns inte varken showen eller några pics från visnigen tillgängliga för oss dödliga innan den första december, då den sänds på CBS. Blir till att kolla youtube efteråt alltså! Sitter i skolan och ska snart ha engelska. Simningen gick bra fast nu känns det som att jag har ett helt badhus i huvudet, skumt som fan. Talk to you latero.

Elie Saab



Favoritmärket nummer ett när det gäller partystassar är Elie Saab, kjolen/toppen ovan kommer från deras spring 2010 collection och är bara så klockren! Jag älskar skorna och den lite annorlunda draperingen på kjolen. Förlåt för bad update i helgen, jag har jobbat häcken av mig på sportringen. Vi håller på att göra iordning allt inför nyöppningen på fredag 27/11. Det kommer bli FIERCE. Ny snygg inredning, sköna kläder och bra erbjudanden, bor ni i närheten rekommenderar jag starkt att ni kommer och tar er en titt! Nu ska jag göra smycken (projektet jag har sysslat med). Det blev succé igår när jag visade dom för tjejerna så jag har en del beställningar att ta hand om nu! Lägger upp bilder på allt imorgon. XOXO.

Hervé Léger by Max Azria





Hervé Léger by Max Azria fall 2009 collection, förförande men på samma gång snyggt sofistikerade är klänningarna som den fantastiske Max Azria skapat till denna kollektion. Som ni kan se har han matchad flera av dem till boots och jag gillar blandningen av det lite råa och feminima. Annars spottar jag markerade axlar, mixade material, bondage, figurnära, one shoulder, paljetter och åter paljetter! Det osar party och hade jag haft några tiotusen till övers hade jag mer än gärna pungat ut och köpt mig en av hans kreationer.

m u s i c




Tiffany Eugenio - Dead and Gone (cover), otroligt begåvad tjej KOLLA in hennes myspace här! Det var ett tag sen jag tipsade musik till er. Har ingen aning om huruvida ni klickar på "play" eller struntar i det. Men jag älskar ju musik och vill yttra mig lika mycket om det som om mode. Vilka lyssnar? You tell me!

makeup/heavy eyes



Precis lika mycket som jag älskar MINIMAL makeup, älskar jag MAXIMAL makeup. Dagens version är av det senare slaget. Med maximal makeup menar jag inte att man spacklat hela fejan med 4-5 lager foundation, klarblå ögonskugga och knallrosa läppstift på det. Nejnejnej, jag menar, för min egen del, dom dagar jag sminkar mig lite mer, exempelvis med ögonskuggor, kajal, läppstift osv. Jag tänkte förklara för er hur jag gjort denna enkla men effektfulla sminkning.
1. Grunda med concealer/puder/foundation eller vad du än brukar använda, själv kör jag på concealer&puder.
2. Ta ett brun/rosa rouge och stryk över/på/under kindbenet, så det matchar formen på ditt huvud. Tänk på att man i det allra flesta fall vill förstärka & förtydliga kindbenen och ansiktets konturer.
3. Täck ögonlocket med en medelbrun skugga, den jag använt idag går lite åt mahogny i färgen.
4. Använd en mindre applikator och en mörkare brun skugga och applicera längst ut & längs med franskanten. Sudda ordentligt med borsten så att du inte får några synliga kanter.
5. Sedan tar du en svart skugga som du applicerar i konturen på ögongloben, alltså om du tänker dig att du tittar rakt fram med ögat och ska fylla i den veckade linjen längst ut som då bildas. Sudda ut synliga kanter.
6. Sist målar du fransarna med en brun/svart mascara. Jag har använt en brun. Tänk på att en svart mascara ger ett hårdare intryck än en brun och kanske lämpar sig bättre på partyt än på skolan/jobbet.
FINITO guys, nu blir det te och kvällsmacka!

Abaeté





Abaeté fall 2009 collection, sofistikerat med klassiska skärningar utan till att bli förutsägbart eller tråkigt. Kedjor och mocka-pumps i varje look. Gillar den lite gråmelerade volangtoppen, översta bilden, och den lila glittrande kjolen, nedersta bilden. Perfekt till partyt!

Brangelina


Nu har Angelina Jolie och Brad Pitt kommit med en exlusiv smyckeskollektion, jag tror väl visserligen inte att Brad har varit så värst delaktig men det säljer väl bättre om bådas namn står med på etiketterna. Ovan ser ni delar ur kollektionen som jag faktiskt gillar. Jag skulle inte tacka nej till att ha en orm slingrad runt fingret. I övrigt stannar jag i skolan ett tag till, updaterar någon gång i kväll. Later!

Viktor & Rolf





Viktor & Rolf spring 2010 collection, dominerades utav hudnära jumpsuits, markerade midjor, mycket axlar, tyll och åter tyll. De två nedersta bilderna är verkligen två fantasi fulla kreationer, som ni förstår ska de överdriva och tydligt markera trenden med axelvaddarna och kjolar med volym i. Nytänkande är det rätta ordet för att beskriva kollektionen och min favorit ser ni på bild 3, en hel outfit i tyll och farligt coola klackar SNYGGT.

3.1 Phillip Lim



3.1 Phillip Lim fall 2009, verkligen älskar Lim's höstkollektion, han har blandat ALLT jag gillar och verkligen lyckats! Mustiga färger, lätta material, päls, skinn, djurmönstrat, metallic. Dressat, handskar, västar, shorts och kostymbyxor syntes på visningen. Jag slukade allt i ett nafs och längtar redan efter mer, vilken inspirationskälla! Favoriten är helt kart looken med de vinröda strumpbyxorna och skinnshortsen, den skulle jag kuna sno rakt av. Smashing.

goodmorning/erin


Coola & snygga Erin Wasson.

Godmorgon! Steg precis upp och nu längtar jag efter en av de bästa stunderna på hela dagen - frukost. Tänkte äta kokt ägg, en macka och så yoghurt/müsli såklart. Kort skoldag betyder mycket updatering. Glöm inte bort att ställa en fråga till mig under dagen, frågelådan står vidöppen. Later!

Graphic cutouts



Igår skrev jag om "öppna plagg" och jag kan tänka mig att det kan ha varit lite oklart vad jag egentligen menade, så jag har letat fram några fler exempel som ni kan se ovan. På engelska kallas det graphic cutouts och det var ett ord som motsvarade det på svenska som jag sökte efter igår men kom fram till att det var bättre att kalla det för just "öppna plagg". Trenden kommer bli stor fram på våren och redan nu finns det plagg i butik med influenser från trenden. Vågat? Ja men ruskigt snyggt och jävligt ballt.

Tim Hamilton



Tim Hamilton spring 2010, svart vitt rött syntes i kollektionen som både fått ris och ros från fashionistas världen över. Jag gillar hur han mixar klassiska skärningar med nyare influenser som "öppna" plagg (bild 3) och transparent. Håret ska vara stramt kammat i hästsvans eller knut ME LIKE. Observera "vingarna" som fått agera fickor på byxorna i bild 4, ascoolt om du frågar mig. Något jag däremot inte gillar är trenden med svart läppstift, känns väldigt mycket emo över det, nej tack med andra ord.

I en annan del av riga



Några av er har i veckan frågat om vad jag och mina kära vänner Joss och Elin har som projektarbete, så nu tänkte jag berätta lite kort om det för er. För lite över ett år sedan skaffade våran klass ett fadderbarn och de var i den vevan vi bestämde oss för att vi ville jobba med barn i fattigare länder under några veckor. Först gick tankarna till afrika och asien, men vi fastnade till slut för Lettland och Riga, där fattigdomen är stor TROTS att det endast ligger två timmar bort med flyg från Sverige. När man tänker på fattiga länder så är väl igentligen inte Lettland det första land man tänker på men det är fruktansvärt många familjer där som tvingas leva i levnadsförhållanden som är under all kritik. En väldigt stor del av familjerna i Riga lever under existensminimum, dvs. för under 1400kr per person och månad. Man beräknar att en kvinna i 20 års ålder i Sverige gör av med minst 1500kr på mat/mån och då är alltså inte hyra, kläder, försäkringar, hygienartiklar och annan livsnödvändigt inkluderat. Jag tror ni förstår vart jag vill komma. Vi tog i alla fall kontakt med Frälsnings Armén i Lettland och bad om att få komma och arbeta på ett dagcenter för gatubarn i Riga och i mars tidigare i år var det bestämt att vi skulle komma. Barnen var mellan 5 och 17 år och inprincip alla hade mer än 3 syskon i familjen. På dagcentret fick dom mat, som deras föräldrar inte hade råd att ge dom, och de kunde även duscha och tvätta sina kläder där, eftersom de inte hade tillgång till så mycket vatten hemma eller inget vatten över huvudtaget. Våran uppgift på dagcentret var att hjälpa till med de vanliga sysslorna och självklart att leka med barnen. Som ni ser på bilderna är dem smutsiga och har trasiga kläder och skor. Dom levde i misär och det var faktiskt fruktansvärt att se. Hoppas ni fått svar på de funderingar ni hade, nu ska jag äta hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis GOTT!


jimmy choo for H&M





Igår släpptes Jimmy Choo's exlusiva kollektion för H&M och vilken succé den blev! På h&m's hemsida är redan 90% av plaggen/accessoarerna slutsålda och jag skulle tippa på att det är likadant i de utvalda butiker som fått ta del av kollektionen. Här är i alla fall mina favoriter. Choo's kreationer passar mig som handen i handsken, med mycket svart blandat med metall, den där lite hårda och tuffa looken som jag gillar. Däremot är kläderna alldeles för högt prissatta för min smak, men det är ju en annan femma, för inspireras kan man göra ändå!

Transparent




Ja visst är det trendigt, BIG TIME. Transparent har synts på nästan alla senaste modevisningar och i butik just nu hittar du allt ifrån hel eller halvt transparenta skjortor, blusar, t-shirts och klänningar. Vågar man inte gå hela vägen, tycker jag absolut att man ska satsa på en blus eller t-shirt med enbart transparenta ärmar och ringning. Jag har båda varianterna i min garderob - en hel och en halv transparent blus - och tänker använda dem flitigt!

Keira Knightley



Text blir överflödigt, bilderna säger allt.


m u s i c




McFly - Don't Know Why , blev en del shopping igår också, visar för er senare NU frulle sen skolan! Adios.

old is beautiful


Halle Berry 40

Julia Roberts 41

Renee Zellweger 42

Courtney Cox 43

Kristin Davis 44

Sandra Bullock 45

40 plus and so gorgeous! Vackra framgångsrika kvinnor att se upp till. Vad jag vet så har ingen av dom gjort några ingrepp som ansiktslyft och liknande, de har accepterat sina rynkor och andra ålderstecken som jag bara tycker är vackert. Det visar att man har levt lite, har erfarenhet av livet helt enkelt. Vackrast av dem alla enligt mig är Julia Roberts, som jag beundrat sen 7 års ålder då jag såg filmen Erin Brockovich, som förövrigt är helt superb, se den! Efter skolan ska jag plugga inför ett redovisning på tyska jag har imorgon och sedan blir det vaccinering med twinrix ikväll. Bad update med andra ord, puss på er så hörs vi imorgon igen!

wisdom/Moulin Rouge

The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just To Love, And To Be Loved In Return.

varbaratvungen/cardigans




Stella McCartney
vänster Alexander Wang höger
Såg dessa två och dog nästan. Exakt vad jag letat efter att dra på mig när det blivit lite kyligare ute. Var bara tvungen att meddela detta, även fast det börjar bli spamvarning på mina updates, men det blir ju så vissa dagar och andra dagar raka motsatsen. Åter till fotbollsgalan, ni tittar väl? Godnatt.

Whitney Port/looks like Elin




Lika som bär & självklart är det Whitney som ser ut som Elin och inte tvärt om! NU blir det förra veckans avsnitt av the Hills och the City, (inte hunnit se dom än men nu så!) ett stort glas chaite och macka på det GOTT. Dagens kommer senare OM jag lyckas få ihop något vill säga. Inte riktigt haj på det där än men det kommer. Later!

Olsenboye




Systrarna Ashley och Mary-Kate Olsen har kommit med ännu en klädlinje - Olsenboye. Mycket sämre och mindre inspirerande än den förra - Elizabeth and James, http://www.shopbop.com/actions/viewSearchResultsAction.action?query=elizabeth++%26james . Faktum är att det enda snygga plagget jag kunde hitta i Olsenboye collection är skjortan ovan, ingen sensation direkt.

Tyra Banks/Miss U




Har Tyra abstinens. Kanal 3 har slutat sända Tyra Show och jag ber till Gud att det endast beror på att dom håller på att spela in nya avsnitt. Tyra är en riktigt rolemodel, hon är en av mina stora förebilder. Hon är framgångsrik, vacker och smart, verkligen lyckats med livet! Så fram tills (förhoppningsvis) nya avsnitt dyker upp i rutan får jag hålla tillgodo med gamla på internet. Later!

m u s i c




Sorry's Not Good Enough - McFly (acoustic) , hjälper mot allt, i detta fall morgontrötthet. Gympalektion står först på dagens schema NU frukost! Adioos.

V






Inspiration från Vmagazine.

Daria Werbowy






Daria Werbowy, känner ni igen från stora kampanjer för Lancome och H&M. Fantastisk på bild och jag tycker att hon har en riktigt snygg och vass stil till vardags. NU ska jag ut med Frozt och sedan bär det av till Vänersnäs kyrka, där jag ska på mitt första dop. Min faster fick ju en liten pojke vid namn Gustav i juli som ska döpas idag. Mysigt! Slänger in outfit för dagen senare, Adios!

balenciaga






Balenciaga spring 2010 collection. Mixade material, skinn, metallic, futuristiskt. Nicolas Ghesquiére är ett geni.

Byxdress






Tredigt även i höst är byxdressen som varit aktuell ett tag nu. Skit snyggt både i enfärgat svart med enstaka detaljer eller mönstrad som ovan från kenzo. Gemensamt för alla dressar är att midjan ska markeras, antingen med ett skärp eller med snörning. Personligen anser jag att det krävs en viss kroppsform för att bära upp byxdressen snyggt läs. lång och slank modellkropp. Snyggt är det i alla fall!
 

m u s i c




Erik Hassle - Love Me To Pieces

moschino






Ännu en update från modeveckan i NY, några veckor sen nu jag vet, men tänkte ändå fortsätta tipsa er lite då och då om vad jag inspirerades mest av. Min tolkning av Marschesa är att vi i vinter skall satsa på enkel och sofistikerad look där plaggen och inte accessoarerna står i fokus. Transparent, klara orginella linjer, svart och återigen svart. Snyggt är det att låta någon enstaka färgklick beblandas med en övrigt helsvart look. Makeupen skall vara neutral och enkel även den, och piffas till med rödlätta läppar. NU blir det bonde söker fru blandat med religionsplugg. Slänger in ett sista inlägg senare, later!

v





Godmorgon. Min tur att gå morgon promenaden med Frozt, klockan ringde kvartöversex och nu tänkte jag äta frukost. Sugen på äggmacka eller någon skiva rostat bröd! Lång skoldag idag, slutar inte förrän halv fem, så ni får hålla tillgodo med detta inlägg till dess. HEJ ALLA NYA LÄSARE förresten, kul att ni hittat hit! Ovan: Ashley Ohlsen för Vmagazine, alltid lika inspirerande.

pimpyourcardigan





Cardigans i alla färger och former är riktigt skönt att dra på en kall höstdag, men jag tror ni håller med mig om att de inte är speciellt uppseendeväckande. Men det kan man lätt fixa till. Jag köpte två grova kedjor som jag fäste i två ändringar, säkerhetsnålar får agera fästen och vips så var det klart! Tuffar till en annars orginell outfit och kan lätt tas på och av så du kan använda dem på flera olika plagg. Nu ska jag ta ett varmt skönt bad, catch up with you later!

m u s i c




Iggy Pop - Real Wild One , I told u I love rock'n'roll.

Zoë Saldaña





Zoë Saldaña, eller som hon egentligen heter, Zoë Yadira Zaldaña Nazario är veckans vackraste kvinna. Nu tänker säkert många av er, vart fasen känner jag igen henne ifrån?! JO, daman har spelat i bla pirates of the caribbean, ni vet tjejen som Jack Sparrow raggar till sin besättning i tortuga, som också fått sin egna båt snodd av honom. Alla som älskar pirates vet vad jag menar haha! Zoë har även spelat i crossroads samt star trek. Hon är i alla fall, oavsett vilka filmer hon varit med i, underbart vacker. Jag önskar jag hade hennes hår och hudfärg, beauty. Zoë står förövrigt överst på min namnlista för mina kommande barn. JA jag har en lista där jag skriver upp fina namn för framtiden, smart som fasen eftersom jag lätt glömmer bort dem annars. Tycker Zoë är ett coolt och speciellt namn, me like så att säga.

m u s i c




Foreigner - Cold As Ice . Är mycket nöjd och belåten. Proppmätt sitter jag här med en tdog latte special, kaffe mjölk lite kanel och vispat skummjölkspulver. Himmelskt, dock lite omständigare att sno ihop än bara kaffe med mjölk MEN helt klart värt det! Fortsatt plugg, eller aa jag gör väl igentligen allt förutom att just plugga, min taktik för höga betyg, funkar al(drig)ltid. Nej nu ska jag fortsätta med vad det nu var jag höll på med så hörs vi latääär.

RSS 2.0